Heeft de gemeente of het UWV uw aanvraag voor een uitkering geweigerd? Heeft u daardoor geen inkomen? In het bestuursrecht, sociale zekerheid, is het soms niet mogelijk om een bezwaarprocedure af te wachten. Een bestuursorgaan, bijvoorbeeld de gemeente, heeft namelijk drie maanden de tijd om een besluit op bezwaar te nemen. Als u wacht op een toekenning van een uitkering duurt dit te lang. Daar kunt u niet op wachten, want hoe moet u in uw levensonderhoud voorzien?

Spoedeisend belang

In zo’n spoedeisend geval, is het mogelijk dat u gelijktijdig met het bezwaar een voorlopige voorziening vraag aan de rechter. Binnen een tijdsbestek van 3 tot 4 weken zal de rechter uw verzoek in behandeling nemen.

Eerder een uitkering

Dit betekent voor u dat u eerder de beschikking heeft over een inkomen in de vorm van een uitkering. Bovendien moet de gemeente of UWV rekening houden met de uitspraak van de rechter. Bij een positieve uitspraak van de rechter, zal dus ook het besluit op bezwaar positief zijn en zeer waarschijnlijk eerder worden genomen.

Groeneveld Advocatuur adviseert u of en wanneer het mogelijk is om een voorlopige voorziening in te dienen bij de rechtbank. Dit is doorgaans altijd het geval als het gaat om een weigering verstrekken uitkering en u daardoor zonder inkomen zit en dus niet in uw eigen levensonderhoud kunt voorzien. Is uw uitkering geweigerd en heeft u nu geen inkomen? Maakt u dan gratis en vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden door te spreken of komt u langs op één van de spreekuren.

Follow / like us: