Participatiewet en Bbz

Binnen de sociale zekerheid gaan veel geschillen over de Participatiewet (bijstand). Daarvan vormt het Bbz besluit (bijstand voor zelfstandigen) een bijzondere onderdeel. Mr. Groeneveld is als gespecialiseerd advocaat Sociaal Zekerheidsrecht in het bijzonder thuis in geschillen rondom bijstandsuitkeringen voor zowel particulieren als ondernemers. Oftewel geschillen rondom de Participatiewet, inclusief Bbz. Als zelfstandig ondernemer heeft zij zelf naast kennis van zaken omtrent ondernemen, ervaring met Bbz vraagstukken alsmede grote affiniteit met het oplossen van vraagstukken en geschillen rondom de Bbz.

Sociaal Zekerheidsrecht gaat daarnaast ook om vragen rondom Wia, Wajong of andere uitkeringen verstrekt door het UWV. Het kan gaan om het weigeren van een uitkering, het korten of terugvorderen van een uitkering. Heeft u een geschil met het UWV of een gemeente en komt u er niet uit? Bent u het niet eens met een besluit van het UWV of de gemeente of andere overheidsinstantie? Informeert u naar de mogelijkheden om bezwaar of beroep aan te tekenen.

Gesubsidieerde rechtsbijstand ook voor ondernemers

Binnen het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht is het ook voor ondernemers mogelijk om gesubsidieerde rechtsbijstand aan te vragen. Het is dus een misvatting om te denken dat u als ondernemer altijd zelf de advocaatkosten dient te betalen. Zeker als u een geschil heeft op het gebied van sociaal zekerheidsrecht is het immers van belang dat ook ondernemers geholpen kunnen worden door een gespecialiseerd advocaat.

Contact mr. Groeneveld

Mr. N. (Nicolien) Groeneveld is te bereiken via de algemene contactgegevens en per email: groeneveld@groeneveldenknoladvocaten.nl