Sociaal Zekerheidsrecht

Participatiewet en Bbz

Binnen de sociale zekerheid gaan veel geschillen over de Participatiewet. Daarvan vormt het Bbz besluit (bijstand voor zelfstandigen) een bijzonder onderdeel. Nicolien Groeneveld is als advocaat Sociaal Zekerheidsrecht in het bijzonder thuis in geschillen rondom bijstandsuitkeringen voor zowel particulieren als ondernemers. Oftewel geschillen rondom de Participatiewet, inclusief Bbz. Als ondernemer heeft zij naast kennis van zaken rondom de Bbz, kennis en ervaring in het zelfstandig ondernemerschap.

Sociaal Zekerheidsrecht gaat ook om vragen rondom Wia, Wajong of andere uitkeringen vanuit het UWV. Heeft u een geschil met het UWV of een gemeente en komt u er niet uit? Bent u het niet eens met een besluit van het UWV of de gemeente of van een andere overheidsinstantie? Informeert u naar de mogelijkheden van bezwaar van beroep aan te tekenen.

Gesubsidieerde rechtsbijstand ook voor ondernemers

Binnen het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht is het voor zowel particulieren als ndernemers mogelijk om gesubsidieerde rechtsbijstand aan te vragen. Het is dus een misvatting om te denken dat u als ondernemer altijd zelf de advocaatkosten dient te betalen. Zeker als u een geschil heeft op het gebied van sociaal zekerheidsrecht is het immers van belang dat ook ondernemers kunnen worden geholpen door een gespecialiseerde advocaat.

Neem contact op met Nicolien Groeneveld

Advocaat Nicolien Groeneveld is te bereiken via de algemene contactgegevens en rechtstreeks per e-mail: groeneveld@groeneveldenknoladvocaten.nl