Groeneveld en Knol Advocaten – voorheen Groeneveld Advocatuur – is gevestigd in het centrum van Hoogezand.  Tevens advocaat van onvermogen. Iedere week inloopspreekuur (NB: op afspraak vanwege COVID-19).

Voor no-nonsense geschilbeslechting, belangenbehartiging en juridisch advies bent u bij ons aan het juiste adres. Als particulier helpen wij u op het gebied van familierecht, strafrecht, slachtofferrecht, sociale zekerheid (bestuursrecht) en algemeen civiel recht.

Inloopspreekuur op afspraak

Helaas zijn er geen inloopspreekuren vanwege COVID-19. Wel is het mogelijk om gratis en vrijblijvend een afspraak in te plannen op kantoor. Zodra het weer mogelijk is zetten wij onze spreekuren, ook op locatie, voort.

Iedere week worden er twee spreekuren gehouden. Op maandag van 9:00 tot 12:00 uur is er inlooopochtend op ons kantoor aan de Hoofdstraat 25.  Iedere donderdag is er van 13:00 tot 15:00 uur spreekuur bij Sociaal Team West gevestigd in het Medisch Centrum Hoogezand. Meer informatie op de pagina gratis inloopspreekuur.

Rechtsgebieden

Groeneveld & Knol Advocaten is zeer ervaren op het gebied van Personen & Familierecht, Sociale Zekerheid / Bestuursrecht (bezwaar en beroep) en Slachtofferrecht. Zowel particulieren als (startende) ondernemers staan wij bij op dit gebied.

Advocaat Sociale zekerheid

In uw geval kunt u bijvoorbeeld geconfronteerd worden met een afwijzing participatiewet-uitkering (bijstand) of een terugvordering of boete. Deze besluiten zijn lang niet altijd terecht, daarom is het verstandig bezwaar en/of beroep aan te tekenen. Wij bekijken samen met u welke opties er zijn en of er wellicht een voorlopige voorziening bij de bestuursrechter verzocht kan worden.

Bbz

Ondernemers, gevestigd of startend, staan wij bij op het gebied van Bbz aanvragen en besluiten. Bbz staat voor Besluit bijstandsverlening zelfstandigen. U als ondernemer kan in  (tijdelijke)  financiële problemen komen die het voortbestaan van uw bedrijf bedreigen. In bepaalde gevallen kunt u dan een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). De aanvraag kunt u doen bij uw gemeente. Wordt uw aanvraag afgewezen, kunnen wij samen met u bekijken of een bezwaar of beroep kans van slagen heeft. Afhankelijk van uw inkomen kunt u daarvoor gesubsidieerde rechtsbijstand voor aanvragen, zodat u minimale kosten heeft aan het inschakelen van een advocaat.

Advocaat Personen en familierecht

Groeneveld en Knol Advocaten heeft ervaring als advocaten in het familierecht. Heeft u te maken met een echtscheiding, omgang, gezag of alimentatiegeschillen, loopt u dan eens binnen voor een vrijblijvend advies. In veel gevallen kunnen wij (mr. N. Groeneveld en mr. G.E. Knol) u juridisch bijstaan om tot een oplossing te komen. Ook indien u samen met uw ex-partner afspraken op het gebied van alimentatie of omgang wenst te maken, kunt u bij ons terecht.

Advocaat Strafrecht en Slachtofferzaken

Wordt u verdacht van een strafbaar feit? Laat u dan bijstaan door een advocaat. Mr. N. (Nicolien) Groeneveld staat verdachten bij op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand / toevoeging (ook wel pro deo genoemd).

Bent u betrokken bij een strafzaak als niet-verdachte, dus als slachtoffer of als nabestaande van het slachtoffer? Indien u geestelijke en lichamelijke en/of financiële schade heeft geleden kunt u een schadeclaim indienen. Tijdens de strafzitting wordt uw claim tot schadevergoeding door het OM en de strafrechter besproken. Zo kunt u uw (financiëel) leed en letsel verhalen op de verdachte/dader. Indien Slachtofferhulp Nederland u niet kan helpen of u doorverwijst, kunt u zich laten bijstaan door een gespecialiseerd advocaat slachtofferzaken zoals mr. N. (Nicolien) Groeneveld.